Prajitura cu ciocolata

de iuliandu in Prajituri, 2 Mai 2014 | 2645 vizualizari

 

O super prajitura cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 100 gr faina
  • 100 gr ciocolata fondente
  • 3 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana
  • 40 gr unt
  • 2-3 linguri dulceata de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Preparam blatul: punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie.Intr-un vas punem ouale cu zaharul si le mixam pentru cel putin 10 minute. Amestecam praful de copt cu faina si praful de sare. Adaugam peste compozitia de oua, ciocolata si untul, amestecand usor cu o spatula, apoi adaugam cate o lingura din faina. Amestecam totul usor si bine. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 minute.

Preparam crema: punem la topit untul si ciocolata apoi adaungam smantana si amestecam totul bine.

Asamblare: Blatul  il rasturna  pe o farfurie mare si intindem dulceata in spatiul gol format de tava, dupa care adaugam si crema de ciocolata pe care o nivelam apoi cu lingura. Dam la frigider pentru 2-3 ore.

 

TIPS-URI

1

Trebuie fofosita o tava speciala pentru tarta.A mea era cu diametrul de 24 cm.

2

Dulceata poate fi de care ne place noua.Se poate face si fara.

3

Blatul trebuie rasturnat invers cand este cald si crema de ciocolata la fel.

4

Este bine sa folosim o ciocolata de calitate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata 315518
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 315519
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 315520

COMENTARII (10)

Corinuta 1

03.05.2014, 23:55

Superba e!

Rux 1

04.05.2014, 00:12

Wowww!

iuliandu 1

04.05.2014, 15:21

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L