Prajitura cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2016 | 1159 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana cacao
  • 2 cani apa(compot)
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Sirop de cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.

Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.

Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)

Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.

Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul  si lasam sa se raceasca

Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.

Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425000
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425001
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425002
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425003
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425004
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425005
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425006
retete culinare - Prajitura cu ciocolata 425007

COMENTARII (29)

katty 1

29.01.2016, 08:11

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 22:11

alta reteta favorita!

Lau 1

22.11.2016, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L