Prajitura cu ciocolata

de Meea in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 1016 vizualizari

 

    M-am tot gandit cum as putea prezenta aceasta reteta incat sa evidentiez perfect gustul divin al acestei prajituri? Apoi m-am gandit cum sa fac pozele astfel incat sa va conving dintr-o privire ca este absolut delicioasa? Incerc insa sa o descriu ca fiind cea mai buna prajitura pentru toti fanii ciocolatei ! Da, pentru TOTI. Chiar si cei care sunt mai greu de impresionat vor exclama cu siguranta: "DIVIN!" Eu asta am auzit toaaata ziua aceea (spun ziua pentru ca nu a rezistat mai mult haha:)) ). Blatul este pufos iar crema atat de fina de nici nu va puteti imagina! E clar ca nu pot nici prin cuvinte,nici prin poze sa arat ca de divina a fost...Totusi, singurul mod in care puteti gusta una dintre cele mai delicioase prajituri de ciocolata este sa faceti reteta! Promit ca va veti convinge singuri fara ca eu macar sa mai spun un cuvant.

-KSSS



 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 50ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 150g zahar pudra
  • 100g ciocolata
  • 200g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Dupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma tare. Adaugam apoi 4 linguri din zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si cele 2 galbenusuri.

Dupa ce am incorporat galbenusurile punem si uleiul si amestecam.Adaugam apoi si faina,cacaua si praful de copt. Omogenizam bine si punem apoi o lingurita de esenta de vanilie.  Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina apoi dam blatul la coptor pana cand s-a copt. Procedam la fel si cu celalalte 2 blaturi.

Pregatim acum una dintre cele mai bune creme de ciocolata! Asadar, pe baie de aburi punem ouale si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.

Mixam amestecul de oua la viteza maxima pana cand compozitia s-a racit (dureaza aprox. 10 minute). Separat, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Adaugam ciocolata topita peste crema de oua si amestecam bine.   Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei) cu cacaua. Adaugam apoi crema de ciocolata, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare.

Nu-i asa ca arata perfect?

Impartim crema in 3 si asamblam astfel: in tava punem primul blat,apoi o treime din crema, urmatorul blat, crema , al3lea blat si apoi restul de crema. Eu am pus deasupra un mix de cacaua pentru lapte si capucino.
Dam prajitura la frigider cateva ore apoi mancam repede din ea, pana mai apucam!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/06/prajitura-cu-ciocolata.html

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata-0
Prajitura cu ciocolata-1
Prajitura cu ciocolata-2
Prajitura cu ciocolata-3
Prajitura cu ciocolata-4
Prajitura cu ciocolata-5
Prajitura cu ciocolata-6
Prajitura cu ciocolata-7
Prajitura cu ciocolata-8
Prajitura cu ciocolata-9

COMENTARII (19)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:34

ce prajitura buna!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

15.06.2016, 18:12

Arata super

Meea

Meea 1

15.06.2016, 19:47

Va multumsc din suflet!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!