Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7097 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari.
Am folosit o tava de 24 x 24.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • Ornat:
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 g alune macinate
  • 50 g fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

 Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.

 Fructele de padure se pudreaza cu faina.

 Smantana se amesteca cu cafeaua.

 Zaharul se freaca cu untul si se adauga cate un ou, in timp ce aluatul se bate bine.

 Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua.

 La final se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

 Se integreaza, apoi, fructele de padure usor in aluat, fara a se bate cu mixerul.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

 Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

 Apoi se lasa sa se raceasca.

 Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. 

 Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina pana devine omogena, apoi se adauga fructele de padure si se intinde peste prajitura.

 Deasupra se presara alune macinate.

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Alunele se pot inlocui cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Tabita _ 1

09.12.2013, 22:14

-Licurici- 1

23.06.2015, 06:30

Cat imi place! Cred ca-i delicioasa!

Tabita _ 1

27.06.2015, 09:11

Este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu albus