Prajitura cu ciocolata de 8 Martie

de Rocsi in Prajituri, 7 Mar 2011 | 5691 vizualizari

 

Nu putea sa treaca aceasta zi fara sa ofer dragelor mele frumoase,de pe bucataras,un desert..La multi ani si o primavara cu multe zambete!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 12-13 linguri nuca macinata
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri frisca
  • zeama de compot de visine
  • visine
  • 5-6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata de 8 Martie:

blatul:

separam ouale.

batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.

incorporam galbenusurile rand pe rand.

apoi adaugam laptele si mixam in continuare.

adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.

la urma adaugam faina,treptat.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana blatul este copt.

CREMA:

punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

intr-un bol amestecam cele 3 linguri faina,cacaua si zaharul.

punem si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine,sa nu fie cocoloase.

cand laptele incepe sa fiarba,turnam compozitia cu cacao in fir subtire.

invartim continuu.

punem iar pe foc 1-2 minute,amestecam mereu,si cand s-a ingrosat ca o budinca o luam de pe foc.

invartim mereu cu lingura in ea,deasupra unui vas cu apa rece sau intr-un loc mai rece,pana ce crema este calda,dar nu fierbinte.

incorporam si cele 2 linguri de frisca .

blatul rece,il insiropam bine cu zeama de compot de visine.

apoi turnam crema peste si o intindem uniform.

deasupra presaram niste ciocolata maruntita.

o lasam sa se raceasca apoi servim cu visine deasupra!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata de 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica prajiturelelor