Prajitura cu ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 782 vizualizari

 

Usor de facut. Cam grea, ce-i drept. 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti - un pachet jumatate de Petit Beure
  • Crema:
  • 200m l frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 3 linguri zahar pudra + 3 oua,
  • 350 g lapte,
  • doua lingura amidon,
  • o lingura 1/2 cacao,
  • esenta rom,
  • 150 g unt,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri zahar
  • Sirop: apa,
  • zahar (cat vreti de dulce),
  • esenta de portocala.
  • Zaharul si apa se pun la fiert, la final se adauga esenta de portocale
  • Fructe:
  • 10 capsuni
  • Ornamente: bombonici vesele multicolore
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata (fara coacere):

Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra  si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.

Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema  crescuta. Adauga amidonul si cacaoa, esenta de rom. Omogenizeaza. Adauga laptele caldut, omogenizeaza si pune compozitia pe foc.  Va fierbe pana cand crema va fi ca o budinca Cand este gata, pune crema la racorit si la final adaugi untul. Mixeaza bine pana se incorporeaza total. Cat crema mai este inca calda, adauga ganache-ul de ciocolata si mixeaza energic pana este incorporat tot.

Da crema la rece.

Intre timp pregateste o tava ( eu am folosit dreptunghiulara de yenna ( a se vedea dimnesiunea in poze), tapeteaz-o cu o folie de plastic ( eu am folosit folie de impachetat, inainte am umezit tava ca folia sa se fixeze). Pune o parte din crema pe fundul tavii, trece biscuitii prin siropul de mai sus si pune-i unul langa altul pana se intregeste o foaie. Peste ei se pune crema, capsuni felii, un rand de biscuiti si tot asa. La final se inchide prajitura cu un strat de biscuiti. Trebuie sa impartiti corect crema sa se ajunga.

Se inveleste prajitura cu folie si se da la rece pentru cateva ore.

 

Cand se serveste  peste tava se yenna se aseaza tava ce va constitui support pentru prajitura, se rastoarna, se scoate folia si se ,,gateste” dupa cum ne convine. Eu am preferat simplu, doar cu cateva bombonici. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445435
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445436
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445437
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445438
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445439
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445440
retete culinare - Prajitura cu ciocolata (fara coacere) 445441

COMENTARII (25)

alilianaa 1

02.06.2016, 22:31

Zamfira, Daniela multumesc frumos.

alilianaa 1

02.06.2016, 22:32

Miki..multumesc de atentionare, am rectificat, Multumesc!

miki_a 1

03.06.2016, 09:25

Cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S