Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute

de susu in Prajituri, 17 Iul 2014 | 50782 vizualizari

 

Frageda, ciocolatoasa, umeda si moale in acelasi timp!

 

INGREDIENTE

  • 210 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 200 gr zahar
  • 10 g (1 plic) praf de copt
  • 80 gr ulei (1 cescuta) 
  • un praf de sare
  • 300 ml apa minerala
  • esenta de rom
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala 
  • 1 lingurita coaja lamaie 
  • 1 varf cutit cardamon macinat
  • 1 bol stafide
  • 1 bol nuca
  • ciocolata neagra optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute:

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul se toaca marunt dupa care se amesteca cu ingredientele uscate si stafidele. Adaugati apoi apa, esentele, uleiul si amestecati cu telul dupa fiecare.  

Prajitura se coace in forma de silicon la cuptorul cu microunde timp de 9 minute sau la cuptor timp de 40 de minute, neaparat cu testul scobitorii. Daca pe margini e facuta si la mijloc nu, mai lasati-o. Eventual, cand e gata scoateti-o din cuptor sa nu se intareasca prea tare.

TIPS-URI

1

Puteti face aceasta prajiturica cu ce va trece prin minte, fructe, nuci, seminte, nuca de cocos

2

Puteti pune 1/2 din aluat in forma, la mijloc banane taiate si apoi restul de aluat.

3

Se pot pune si visine congelate in compozitie, merg de minune cu ciocolata!

4

Daca folositi ciocolata, o dati prin razatoare sau o taiati cubulete mici si o adaugati in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

17.07.2014, 22:35

O bunatate!

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:48

F fina

Raluca57 1

13.09.2014, 07:37

Am facut-o la cuptor, in forma de guguluf. Este minunata! Nebunie de arome, ușor cremoasa, ciocolatoasa. Am pus afine in compoziție si nectarine felii deasupra. O bunătate!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150