Prajitura cu ciocolata neagra si cafea

de ilinca_01 in Prajituri, 13 Mar 2014 | 4853 vizualizari

 

Daca doriti sa pregatiti ceva dulce pentru o zi speciala, prajitura cu ciocolata neagra si cafea este o idee perfecta.

Aceasta reteta se face de obicei la ocazii speciale si este intotdeauna un hit, delicios. Am folosit cafea decofeinizata atat in blat cat si in glazura. Este o prajitura complexa, dar nu greu de pregatit, deoarece se imparte in doua: in prima faza facem aluatul de blat si il coacem, dupa care pregatim crema si o intindem pe deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 120 gr. de ciocolata neagra
  • 200 gr. unt moale
  • 75 ml. apa calda
  • 5 lingurite de cafea instant espresso
  • 150 gr. faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 gr. zahar brun

  • Pentru glazura
  • 200 ml. crema de smantana
  • 125 gr. zahar brun
  • 1 lingurita de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata neagra si cafea:

Intr-un recipient inalt pe aragaz, se pune untul si ciocolata si se topesc, dupa care se lasa la racit. Acest lucru se poate face si in cuptorul cu microunde.

Dizolvati cafeaua in apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Porniti cuptorul si setati temperatura la 180 º celsius. Se cerne faina si se amesteca cu cacao, praf de copt si sare, dupa care se lasa deoprate.

Intr-un bol se sparg ouale si se bat cu zaharul timp de cateva minute, pana cand amestecul are forme cremoase si pufoase. Se incorporeaza untul rece, amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se adauga, de asemenea, cafea rece. Treptat se adauga amestecul de faina, cacao etc (cel care l-am facut mai sus) si se continua amestecarea pana ajungeti la un amestec de aluat.

Intr-o tava intinsa, se pune hartie de copt si se adauga aluatul. Se coace aproximativ 20 de minute, se scoate si lasa sa se raceasca in aceeasi tava.

Acum pregatim glazura. Se pune intr-un recipient pe aragaz, crema de smantana, zahar brun si lingurita de cafea, dupa care se amesteca si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (cu cat mai mult se fierbe, cu atat o sa devina mai gros). Se lasa sa se raceasca si cam asta a fost preparea glazurei.

Dupa ce sa racita, se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule. Incercati sa neteziti intr-un mod placut la vedere.

Dupa ce se raceste, taiati fara a ridica cutitul, doar prin glisarea, si mai bine daca l-ati incalzi putin.

Vezi reteta in imagini pas cu pas aici

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata neagra si cafea-0
Prajitura cu ciocolata neagra si cafea-1
Prajitura cu ciocolata neagra si cafea-2

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

13.03.2014, 19:56

Bine ai venit

laura_n

laura_n 1

14.03.2014, 13:53

ce bine arata!

ilinca_01

ilinca_01 1

15.03.2014, 14:24

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!