Prajitura cu ciocolata neagra si cafea

de ilinca_01 in Prajituri, 13 Mar 2014 | 9614 vizualizari

 

Daca doriti sa pregatiti ceva dulce pentru o zi speciala, prajitura cu ciocolata neagra si cafea este o idee perfecta.

Aceasta reteta se face de obicei la ocazii speciale si este intotdeauna un hit, delicios. Am folosit cafea decofeinizata atat in blat cat si in glazura. Este o prajitura complexa, dar nu greu de pregatit, deoarece se imparte in doua: in prima faza facem aluatul de blat si il coacem, dupa care pregatim crema si o intindem pe deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 120 gr. de ciocolata neagra
  • 200 gr. unt moale
  • 75 ml. apa calda
  • 5 lingurite de cafea instant espresso
  • 150 gr. faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 5 oua
  • 375 gr. zahar brun

  • Pentru glazura
  • 200 ml. crema de smantana
  • 125 gr. zahar brun
  • 1 lingurita de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata neagra si cafea:

Intr-un recipient inalt pe aragaz, se pune untul si ciocolata si se topesc, dupa care se lasa la racit. Acest lucru se poate face si in cuptorul cu microunde.

Dizolvati cafeaua in apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Porniti cuptorul si setati temperatura la 180 º celsius. Se cerne faina si se amesteca cu cacao, praf de copt si sare, dupa care se lasa deoprate.

Intr-un bol se sparg ouale si se bat cu zaharul timp de cateva minute, pana cand amestecul are forme cremoase si pufoase. Se incorporeaza untul rece, amestecul de ciocolata si se amesteca.

Se adauga, de asemenea, cafea rece. Treptat se adauga amestecul de faina, cacao etc (cel care l-am facut mai sus) si se continua amestecarea pana ajungeti la un amestec de aluat.

Intr-o tava intinsa, se pune hartie de copt si se adauga aluatul. Se coace aproximativ 20 de minute, se scoate si lasa sa se raceasca in aceeasi tava.

Acum pregatim glazura. Se pune intr-un recipient pe aragaz, crema de smantana, zahar brun si lingurita de cafea, dupa care se amesteca si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (cu cat mai mult se fierbe, cu atat o sa devina mai gros). Se lasa sa se raceasca si cam asta a fost preparea glazurei.

Dupa ce sa racita, se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule. Incercati sa neteziti intr-un mod placut la vedere.

Dupa ce se raceste, taiati fara a ridica cutitul, doar prin glisarea, si mai bine daca l-ati incalzi putin.

Vezi reteta in imagini pas cu pas aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata neagra si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt