Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

de Lau in Dulciuri, 18 Noi 2014 | 9380 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 110 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g nuca tocata
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 120 m frisca
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema bavareza de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • Banane caramelizate
  • 2 banane
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura oglinda
  • 40 ml apa
  • 40 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 3ggelatina
  • 1 lingura apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.

Crema de ciocolata-Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul.Intr-o cratita adaugam laptele,frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor.Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Intr-un bol adaugam ciocolata tocata,crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.

Adaugam gelatina dizolvata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.

Crema bavareza de ciocolata-Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.

Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin.Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul,esenta de vanilie,adaugam laptele caldut amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.

Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata.Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei)pentru a nu se forma pojghita.

Lasam sa se raceasca bine,dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Banane caramelizate-Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii,zaharul si punem pe foc mic,

Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste,lasam sa se raceasca.

Glazura oglinda-Intr-o cratita adaugam frisca,zaharul,cacao si apa.Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.

Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste,

Ansamblare-Aseza prima foaie de blat,insiropam,adaugam 1/3 din crema bavareza-crema de ciocolata-sosul de banane-a 2 foaie de blat-insiropam-restul de crema bavareza-deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura(eu am lasat-o peste noapte)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-0
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-1
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-2
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-3
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-4
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-5
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-6
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-7
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-8
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate-9

COMENTARII (30)

Lau 1

23.12.2014, 20:24

babi5 1

24.12.2014, 06:05

Lau 1

24.12.2014, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41