Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Sep 2010 | 6728 vizualizari

 

sursa:miha :*:*:*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Pentru bombitele de branza:

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon

Pentru sosul de ciocolata

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos:

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom  si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Bombitele de branza:
Branza se mixeaza bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat.Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii.

Sosul de ciocolata:
ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie.Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie 1

14.10.2010, 14:58

nu oare ce pot face??

epurasha2bb 1

14.10.2010, 15:08

ne fura astia in draci, tot bucatarasul l-au copiat si l-au mutata acolo!

dary77 1

25.06.2011, 20:04

Am si eu o intrebare,ce fel de branza ai folosit,sarata tipul feta sau din alea cremoase tipul philadelphia.Multumesc anticipat de raspuns

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alb-Negru