Prajitura cu ciocolata si cocos

de rodicamaria in Prajituri, 13 Oct 2012 | 3585 vizualizari

 

1) Cu aceasta prajitura am inaugurat tava , cu stat antiaderent de portelan , care am achizitionat-o ieri de la Kitchen Shop.
2) Sunt fana inraita nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 70 g cacao

PT. GLAZURA:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 80 ml lapte condensat Pilos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Fulgii de nuca de cocos se amesteca cu laptele si se pun pe foc mic pana este absorbit tot laptele(5 min) apoi se lasa deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste.

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin cremoase apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si untul topit(racit) si se amesteca pana la omogenizare,apoi se adauga albusurile batute spuma ,amestecand usor, de jos in sus.

Se imparte aluatul in doua.Prima jumatate se amesteca cu cacaua si se toarna in tava ,unsa cu unt in prealabil,apoi se toarna cealalta jumatate.

Se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pana trece testul scobitorii(cam 50 min a fost la mine)

Dupa ce s-a racit se toarna deasupra glazura care se face din ciocolata topita la foc mic si amestecata cu laptele condensat.

Se da la rece si apoi se taie felii.

TIPS-URI

1

Tava 21 x 21 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

13.10.2012, 23:09

adry88 1

15.10.2012, 09:28

o bunatate

Gatitul_din_placere 1

15.10.2012, 12:11

arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata