Prajitura cu ciocolata si cocos

de rodicamaria in Prajituri, 13 Oct 2012 | 1979 vizualizari

 

1) Cu aceasta prajitura am inaugurat tava , cu stat antiaderent de portelan , care am achizitionat-o ieri de la Kitchen Shop.
2) Sunt fana inraita nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 70 g cacao

PT. GLAZURA:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 80 ml lapte condensat Pilos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Fulgii de nuca de cocos se amesteca cu laptele si se pun pe foc mic pana este absorbit tot laptele(5 min) apoi se lasa deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste.

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin cremoase apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si untul topit(racit) si se amesteca pana la omogenizare,apoi se adauga albusurile batute spuma ,amestecand usor, de jos in sus.

Se imparte aluatul in doua.Prima jumatate se amesteca cu cacaua si se toarna in tava ,unsa cu unt in prealabil,apoi se toarna cealalta jumatate.

Se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pana trece testul scobitorii(cam 50 min a fost la mine)

Dupa ce s-a racit se toarna deasupra glazura care se face din ciocolata topita la foc mic si amestecata cu laptele condensat.

Se da la rece si apoi se taie felii.

 

TIPS-URI

1

Tava 21 x 21 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si cocos 182098
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si cocos 182099
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si cocos 182100
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si cocos 182101
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si cocos 182104

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

13.10.2012, 23:09

adry88 1

15.10.2012, 09:28

o bunatate

Gatitul_din_placere 1

15.10.2012, 12:11

arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55