Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 10 Mai 2015 | 2142 vizualizari

 

Daca a venit caldura, am facut o prajitura racoroasa, aromata, delicioasa.....!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de lamaie rasa
  • 5 lg ulei
  • 14 lg faina

Stratul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Crema de iaurt:

  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • un borcan de 380 g cu visine pt prajituri
  • biscuiti rotunzi, tip piscot

Decor:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua reprize, amestecand cu grija de jos in sus pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava tapetata (vestita tava de la Lidl) cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru 30-35 minute (se face testul scobitorii). Se lasa la racit.

Intr-o craticioara se rupe ciocolata bucati, se pune frisca lichida si se lasa la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata. 

Visinele din borcan se pun la scurs. Siropul rezultat se indoaie cu apa, eventual zahar daca mai este cazul, se pune 2-3 minute pe foc apoi se raceste. Cu acesta se va insiropa blatul.

Se aseaza o folie alimentara in tava in care am copt blatul, se pune blatul pe care l-am gaurit cu o scobitoare, se insiropeaza apoi se toarna ciocolata niveland bine. Se lasa sa se raceasca.

Crema de iaurt: Intr-un bol se amesteca iaurtul cu 100 g zahar si zaharul vanilat pana se topeste. Gelatina se pune la hidratat apoi se pune pe foc mic pana se dizolva granulele. Se toarna peste iaurt, apoi frisca batuta si visinele. Se omogenizeaza bine. Peste blatul cu ciocolata se aseaza biscuitii, apoi se toarna crema de iaurt. Se acopera cu capetele foliei alimentare si se da la rece cateva ore (sau peste noapte).

Pentru decor, se topeste ciocolata cu 2 lg de lapte, se traseaza cu ajutorul unei linguri linii peste prajitura sau orice altfel de model, dupa preferinte.

Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe in loc de visine (capsuni, fructe de padure, etc.)

2

Marimea tavii este de 38 x 25 cm.

3

Pentru o tava mai mica, este suficient un blat din 5 oua.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379986
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379987
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379988
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379989
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379990
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379991
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379992
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379993
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379994
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379995
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379996
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379997
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379998
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 379999
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine 380000

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.05.2015, 08:49

Vă mulțumesc!

diaconta 1

11.05.2015, 10:13

Am venit dupa feliuta mea

mirela0911 1

11.05.2015, 15:26

Diuta, te servesc cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S