Prajitura cu ciocolata si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 2698 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas smantana de frisca si frisca lichida de la tortul Gabriela musai trebuia sa o folosesc, ca nu-i bine sa lasi s ase strice chestii-trestii....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g ciocolata trilogia Schogetten
  • 180 g faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop 1
  • 2 plicuri de capuccino + 200 ml apa
  • Sirop 2
  • sirop de zmeura + apa
  • Frisca
  • 250 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 400 g smantana dulce cu 35 % grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • ciocolata Heidi Dark Orange
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si frisca:

Blat: Intr-o craticioara am pus galbenusurile cu zaharul si ciocolata si le-am topit pe baie de abur, apoi am transferat totul intr-un castron, am lasat sa se raceasca cca 20 min si am mixat bine. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat peste crema de galbenusuri faina amestecata cu praful de copt, am omogenizat apoi am adaugat albusul batut spuma, am incorporat cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 32/22 cm) am asezat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se portioneaza in bucati potrivite, 24 la numar.

Sirop 1 : Am pus apa la icalzit apoi am turbnat peste pliculetele de capuccino si am amestecat bine, lasam sa se raceasca.

Sirop 2 . Pentru ca am avut un sirop de zmeura foarte gros l-am diluat cu apa.

 Frisca . Intr-un bol inalt am pus frisca lichida si smantana dulce, pliculetele de zahar vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Dupa ce am portionat blatul, fiecare bucatica am scufundat-o in sirop, pe unele in siropul de capuccino , pe altele in siropul de zmeura. Apoi cu ajutorul unui posh am ornat cu frisca, deasupra am pus bucatele de ciocolata Heidi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

AndrutzaP 1

19.04.2016, 10:03

Bunnnnnn

Moni_alex 1

19.04.2016, 10:10

Buna!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:44

Iaiiiiii, ce faine sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"