Prajitura cu ciocolata si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Apr 2016 | 467 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas smantana de frisca si frisca lichida de la tortul Gabriela musai trebuia sa o folosesc, ca nu-i bine sa lasi s ase strice chestii-trestii....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g ciocolata trilogia Schogetten
  • 180 g faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop 1
  • 2 plicuri de capuccino + 200 ml apa
  • Sirop 2
  • sirop de zmeura + apa
  • Frisca
  • 250 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 400 g smantana dulce cu 35 % grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • ciocolata Heidi Dark Orange
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si frisca:

Blat: Intr-o craticioara am pus galbenusurile cu zaharul si ciocolata si le-am topit pe baie de abur, apoi am transferat totul intr-un castron, am lasat sa se raceasca cca 20 min si am mixat bine. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat peste crema de galbenusuri faina amestecata cu praful de copt, am omogenizat apoi am adaugat albusul batut spuma, am incorporat cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 32/22 cm) am asezat compozitia in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se portioneaza in bucati potrivite, 24 la numar.

Sirop 1 : Am pus apa la icalzit apoi am turbnat peste pliculetele de capuccino si am amestecat bine, lasam sa se raceasca.

Sirop 2 . Pentru ca am avut un sirop de zmeura foarte gros l-am diluat cu apa.

 Frisca . Intr-un bol inalt am pus frisca lichida si smantana dulce, pliculetele de zahar vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Dupa ce am portionat blatul, fiecare bucatica am scufundat-o in sirop, pe unele in siropul de capuccino , pe altele in siropul de zmeura. Apoi cu ajutorul unui posh am ornat cu frisca, deasupra am pus bucatele de ciocolata Heidi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438967
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438968
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438969
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438970
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438971
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438972
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438973
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438974
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438975
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438976
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438977
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438978
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438979
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438980
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438981
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438982
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438983
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si frisca 438984

COMENTARII (29)

AndrutzaP 1

19.04.2016, 10:03

Bunnnnnn

Moni_alex 1

19.04.2016, 10:10

Buna!

Camelya 1

12.05.2016, 11:44

Iaiiiiii, ce faine sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: