Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

de Miha in Prajituri, 23 Sep 2010 | 8348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Miha 1

24.09.2010, 12:57

Ce insistenta esti nadina, nu scapa omul de tine. Tineam si eu o bucatica ascunsa pentru mine si na...acu tre sa o scot sa ti-o dau tie.

Miha 1

24.09.2010, 12:58

Gouda

Corinuta 1

25.09.2010, 23:15

super prajiturica!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura martisor