Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

de alilianaa in Prajituri, 4 Iun 2013 | 1755 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua,
  • o cana de zahar
  • un praf de copt,
  • 6 lunguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 2 linguri cacao,
  • 6 linguri apa,
  • 6 linguri ulei,
  • esenta de rom,
  • un praf de sare

Crema de ciocolata:

  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • o jumatate pachet unt,
  • o tableta ciocolata,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri zahar pudra

Jeleu de capsuni:

  • 300 g capuni,
  • 2 linguri amidon,
  • 150 g zahar

Glazura:

  • o tableta de cicolata,
  • 2 linguri unt

Sirop:

  • apa,
  • zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul, cacaoa  si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.

Crema de ciocolata: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana crec ca volum. Intr-un vas se pune apa si transferam crema si o fierbem la bain marie pana capata consistenta de budinca. Cand este gata se da la o parte. Se pune cacaoua si se amesteca vartos ca sa se incorporeze bine. Untul incalzit se freaca  spuma cu zaharul in care se incorporeaza si cicolata in fir subtire ( se pune pentru 30 sec -1min la cuptorul cu microunde, se omogenizeaza si se incorporeaza). Crema de unt se amesteca cu cea de ou. 

Jeleu de capsuni: capsunile cu zaharul se pun in tingirea de dulceata, se omogenizeaza pe foc. Cand este gata se adauga amidonul. Se mai lasa la fiert. Se da la rece.

Glazura de ciocolata pe bain marie se pune untul cu ciocolata la topit, se omogenizeaza foarte bine, se da la rece.

Sirop: apa se pune fiert cu zaharul, la final se adauga romul. 

Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat. 

Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-jeleu- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop jeleu si glazura de ciocolata.

Se da la rece. 

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

amidonul se dizolva in apa rece, in caz contrar se pot face cocoloase.

2

prajitura cred ca poate merge in combinatie cu mai multe soiuri de fructe.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233392
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233393
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233394
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233395
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233396
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233397
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni 233398

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

alilianaa 1

04.06.2013, 19:46

Corina, ma bubur ca iti place..

Micutza Luana 1

05.06.2013, 20:01

dak e praji cu cioco is prezentaa yami

alilianaa 1

05.06.2013, 20:36

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L