Prajitura cu ciocolata si menta

de alldaycooking in Dulciuri, 28 Feb 2012 | 1596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110 gr ciocolata cu lapte
  • 115 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 gr faina  
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de menta
  • 60 gr ciocolata alba
  • 2 linguri mascarpone
  • 1 lingurita extract de menta
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si menta:

 Ciocolata cu lapte si untul le-am topit in cuptorul ce microunde. Am lasat sa se raceasca putin ciocolata topita, apoi am adaugat 3 galbenuse si am omogenizat compozitia. Treptat am adaugat laptele si am mixat pentru a obtine o crema consistenta. Am adaugat faina si praful de copt si am amestecat bine. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat la crema de ciocolata. Am copt intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina. Am copt la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Ciocolata alba impreuna cu mascarponele le-am topit in cuptorul cu microunde. Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca, apoi am lasat la rece. Cand prajitura s-a racit am decupat cercuri din pandispan. Am decorat cu crema de ciocolata alba si feliute de capsuni.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si menta 149220
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si menta 149221

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

29.02.2012, 07:03

Faina

Sidy 1

29.02.2012, 08:46

Ce bine arata mai ales cu capsunile alea

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:15

faina prezentare...si prasji buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18