Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro

de Miha in Prajituri, 20 Dec 2010 | 14459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 125 g margarina sau unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu zaharul, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca macinata. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 foi intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga cacaoa, se omogenizeaza si se pune la fiert la baine-marine. Cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam 50 g ciocolata amaruie si margarina.

Amestecand continuu fierbem pana acestea se topesc si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit.

Punem crema intre foi si dam la rece pana este gata glazura. Ciocolata, margarina si frisca lichida se pun intr-un vas la foc mic si se aduc la punctul de fierbere. Dam deoparte, omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste prajitura, apoi o portionam si ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro-0
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro-1
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro-2

COMENTARII (29)

laura_n

laura_n 1

19.05.2014, 11:23

indecenta, absolut indecenta...

Giana

Giana 1

19.05.2014, 11:46

Miha, ca de obicei, tot ce faci tu este f bun

Miha

Miha 1

19.05.2014, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!