Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers)

de Toamna07 in Prajituri, 1 Feb 2013 | 60889 vizualizari

 

Bucurati-va in acest week-end de o prajitura apetisanta !
Imi caut cuvintele sa incerc, sa va descriu in cel mai fin detaliu aceasta prajitura plina de ciocolata,blat ca de bezea si muuulta nuca.Este absolut divina,ciocolata si nuca se incleiaza in cea mai buna imbucatura de prajitura de ciocolata pe care am mancat-o.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 3 foi turnate,pe rand,in tava de 22/30 cm:
  • 8 albusuri
  • 400 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 100 g ciocolata cu lapte,de buna calitate
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers):

Mod de preparare foi:

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul.Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au facut spuma. Faina se amesteca cu nuca macinata,cacao si praful de copt. Cand albusurile sunt bezea,adaugam incet,prin rasturnare, cate o lingura din amestecul de faina,nuca,praf de copt si cacao.Amestecam cu o paleta sau lingura,nu mixer! Compozitia pufoasa rezultata o impartim in 3 parti egale si coacem,pe rand,3 foi in tava tapetata cu hartie de copt.Lasam 15 minute la foc mediu. Ca sa economisim timp,intindem compozitia de foi pe hartii de copt,de marimea tavii si cum o scoatem pe una ,o bagam la cuptor pe cealalta.

Mod de preparare crema lipicioasa de ciocolata:

Punem galbenusurile,oul intreg,zaharul,cacao si laptele intr-o craticioara,pe foc mic(10 min) sau bain-marie(20 min) si amestecam continuu,cu telul pana se incalzeste crema si se ingroasa usor.Punem ciocolata taiata in cubulete mici si continuam sa amestecam. Dam la o parte de pe foc,lasam putin asa(8 minute max.) si adaugam untul portionat.Amestecam energic.

Cand crema este rece,o impartim in 3 parti egale si asamblam prajitura. Foaie,crema,foaie crema,foaie,crema deasupra. Presaram nuci coapte usor la cuptor,uscate sau caramelizate si apoi taiate grosier! Este mult mai buna a doua zi,cand crema este intrata in foi.

Pont: 
Daca vi se pare ca,crema este prea moale,o dati la frigider 2 ore si apoi o mixati.

Brusc,a devenit prajitura preferata a sotului meu,am pregatit-o de sarbatori si ,din nou,de Sf.Ion. O sa va ramana intiparita in gusturi ca o nesfarsita cicatrice!:)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers)-0
Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers)-1
Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers)-2
Prajitura cu ciocolata si nuca (Snickers)-3

COMENTARII (28)

crisa_yza

crisa_yza 1

19.04.2014, 09:07

Eu n-am mai pus oul in crema, iar dupa o ora de stat in frigider, a fost gata de pus intre foi. M-am chinuit insa cu foile, fiind foarte pufoase si fragile... Rezultatul a fost insa .. un deliciu!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 11:36

minunata prajitura

babi5

babi5 1

20.08.2014, 17:14

Tare buna trebuie sa fie cu atita nuca si ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!