Prajitura cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2015 | 1204 vizualizari

 

Neaparat sa incercati aceasta prajitura delicioasa!
Foto credit:Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • 150 ml lapte
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 225 gr unt
    • 4 oua
    • 225 gr zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    • 6 pere
    • 2 linguri fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si pere:

  • Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot

  • Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte

  • Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata

  • Adauga esenta de rom si lasa la racit

  • Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul brun, pana devin pufoase si isi tripleaza volumul

  • Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praf de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua

  • Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica

  • Pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara (30 x 20 cm) si rastoarna compozitia

  • Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte

  • Taie-le apoi felii in forma de evantai si asaza-le deaupra compozitiei

  • Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se Incheaga bine si trece testul scobitorii

  • Las-o la racit, apoi portioneaz-o si pudreaz-o cu zahar

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si pere 410630
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si pere 410631
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si pere 410632
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si pere 410633

COMENTARII (15)

Aletta 1

05.11.2015, 17:48

Rux 1

05.11.2015, 22:21

Wow! Asta da prajiura!

dantes 1

06.11.2015, 06:32

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: