Prajitura cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 3 Noi 2015 | 7278 vizualizari

 

Neaparat sa incercati aceasta prajitura delicioasa! 

 

INGREDIENTE

    • 150 ml lapte
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 225 gr unt
    • 4 oua
    • 225 gr zahar brun
    • o lingurita esenta de rom
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 200 gr faina
    • un praf de sare
    • 6 pere
    • 2 linguri fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si pere:

  • Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot

  • Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte

  • Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata

  • Adauga esenta de rom si lasa la racit

  • Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul brun, pana devin pufoase si isi tripleaza volumul

  • Amesteca faina cu un praf de sare, cacao si praf de copt si pune apoi putin cate putin peste compozitia cu oua

  • Adauga apoi crema de lapte si ciocolata, putin cate putin, mixand la viteza mica

  • Pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara (30 x 20 cm) si rastoarna compozitia

  • Curata perele, taie-le pe jumatate, pe lungime si scoate cu grija cotorul cu seminte

  • Taie-le apoi felii in forma de evantai si asaza-le deaupra compozitiei

  • Presara deasupra migdalele si coace prajitura la 180 de grade, cam 45 de minute, pana se Incheaga bine si trece testul scobitorii

  • Las-o la racit, apoi portioneaz-o si pudreaz-o cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

06.11.2015, 06:32

Buna!

anca_rm 1

18.08.2017, 11:35

ce prajitura faina , cred ca o se la placa musafirilor de azi

kytz 1

19.08.2017, 09:18

Neapărat aș servi o bucățică...două...trei... !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale