Prajitura cu ciocolata si piersici

de Xandrinne in Prajituri, 17 Aug 2011 | 4369 vizualizari

 

Prajitura cu ciocolata si piersici, o reteta by ”Acasa in bucatarie”

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao neagra (eu nu am avut neagra, dar prima data cand am facut reteta chiar de asta am pus si mi-a placut cum a iesit)
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt moale,
  • 150 g budinca proaspata cu gust de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 2 conserve de piersici jumatati (eu am folosit piersici proaspete)
  • 2 linguri zeama de compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si piersici:

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel.

Mai intai mi-am batut capul cu budinca; la tv au folosit budinca la cutie. Eu mi-am pregatit o budinca din aceea la plic. Am cantarit cantitatea necesara, restul am consumat-o ca atare.

Am mixat bine untul cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare pentru incorporare. Am continuat sa mixez amestecul de oua cu unt si zahar (si un praf de sare!) timp de 10 minute.

Dupa ce s-au amestecat bine aceste prime ingrediente am adaugat si budinca de ciocolata. Am pus mai apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Am mixat bine.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am asezat deasupra felii de piersica (pe care le-am tinut putin pe prosoape de hartie care au "tras" zeama).

Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Prajitura cu ciocolata si piersici s-a copt in cca 35 de minute, pentru siguranta faceti testul scobitorii.

Daca doriti puteti incalzi 2 linguri de compot si il turnati peste jumatatile de piersica, asa cum prevede reteta; eu am sarit peste partea asta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciocolata si crema de vanilie