Prajitura cu ciocolata si visine

de LUK in Prajituri, 6 Noi 2011 | 2999 vizualizari

 

Initial trebuia sa aiba 3 straturi si sa fie un tort maaree dar cand am taiat blatul ,din cauza ca era prea scurt cutitul una dintre foi s-a distrus.Cantitatile de mai jos sunt pentru un blat suficient de mare pentru a fi impartit in 3...asadar..:

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 280gr zahar
  • 70ml ulei
  • 50ml apa
  • 50gr budinca ciocolata
  • 180gr faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • un compot de visine 
  • 150 de grame de ciocolata cu lapte
  • 300 gr frisca lichida indulcita
  • 100gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 200gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si visine:

 Pentru inceput pregatiti ingredientele pentru blat.Amestecati budinca impreuna cu faina si praful de copt.Incalziti cuptorul la 150 de grade.

Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.

Mixati albusurile spuma tare impreuna cu apa,adaugati treptat zaharul.Amestecati galbenusurile cu ulei.Adaugati-le incet in spuma de albusuri amestecand usor cu o lingura/paleta din lemn.Adaugati treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand usor de jos in sus.Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt pe margini si tapetata cu hartie de copt.Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aprox.40 de min(veti observa ca se desprinde de pe margini cand e copt blatul).

Cat timp se coace blatul pregatiti visinele.Le scoateti samburii si le lasati sa se scurga pe o sita.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de abur.Amestecati incontinuu pana cand se ingroasa si se deschide la culoare compozitia.Ar trebui sa dutreze cam 30-35 de min..cam atat am cronometrat eu.bun..cand e gata crema adaugati ciocolata maruntita si amestecati pana cand aceasta se topeste complet.

Luati de pe abur ,mutati compozitia intr-un bol in care puteti folosi mixerul si lasati sa se raceasca.In momentul in care e doar calduta adaugati untul(tinut la temperatura camerei).Mixati pana se omogenizeaza complet.

Taiati blatul in 2(sau 3).Insiropati-l bine cu siropul de visine.Bateti frisca tare si incorporati-o in crema de oua cu ciocolata cu o lingura.Ungem primul blat cu jumatate din crema,aranjam visinele apoi peste visine ungem restul de crema.Acoperim cu al doile ablat insiropat.

Eu l-am decorat cu o glazura de ciocolata dar daca doriti il puteti imbraca in frisca.Ramane la latitudinea fiecaruia.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132600
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132601
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132602
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132603
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132604
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132605
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132606
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132607
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si visine 132608

COMENTARII (35)

LUK 1

07.11.2011, 17:01

multumesc Miha

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 16:25

ce deliciu,si ce multa ciocolata o nebunie acolo

mamaieelena 1

30.11.2011, 19:52

super tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S