Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

de Brindusa in Prajituri, 7 Iun 2010 | 5786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru prajitura
  • 2 oua mari
  • 110 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 110 g unt moale
  • 70 g ciocolata amaruie 55% , taiata bucati foarte mici 
  • 50 g alune de padure, tocate
  • Ingrediente pentru toppingul de caramel
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g apa fiarta
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita unt
  • o mana de alune de padure
  • Visine, pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine:

1. Incalzeste aragazul la 170 C.

2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute)

3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina.

4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23 cm.

5. Coace 50- 55 min, sau pana ce scobitoarea iese curata.

6. Lasa sa se raceasca 30 min si toarna toppingul de caramel.

7. Ca sa prepari toppingul te caramel, amesteca amidonul cu 2 linguri de apa. Pune restul sa se fiarba. In timpul asta caramelizeaza zaharul. Pune=l intr-o craticioara cu fundul mai gros, pe foc mediu. Cand incepe sa se caramelizeze pe margini, amesteca usor, aducand zaharul netopit poeste cel topit. In final zaharul trebuie sa aibe o culoare de chihlimbar. Ia cratita de pe foc si CU MARE ATENTIE toarna apa. Ai grija ca se fac aburi FIERBINTI. Pune din nou pe foc , pana ce tot zaharul se dizolva. Adauga untul si amidonul. Amesteca bine si gateste pana ce toppingul arata ca o miere . Adauga alunele si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si toarna peste prajitura.

Serveste cu garnitura de visine, pentru ca e cam dulce.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Laly 1

11.06.2010, 22:33

Ah visinele,preferatele mele.Ce bine arata.5 furcu si de la mine si vreu o portie daca mai ai

Brindusa 1

12.06.2010, 00:55

Laly, s-a terminat de mult

mena29 1

18.06.2010, 00:10

Si mie-mi place si vreau o felie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu visine, nuci si ciocolata