Prajitura cu ciocolata, visine si nuca

de merisor in Prajituri, 8 Dec 2013 | 11671 vizualizari

 

Pentru mine combinatia perfecta pentru o prajitura este: ciocolata-visine, iar daca mai adaugam si putina nuca, este un adevarat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita de sare
  • esenta de cacao
  • esenta de vanilie
  • 50 gr visine fara samburi
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr visine
  • Pentru ornat:
  • 100 gr nuca macinata
  • ornamente de ciocolata
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca:

Separam albusurile de galbenusuri si punem cate un praf de sare peste ambele.

Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, iar cand se intaresc bine picuram apa minerala si batem in continuare, apoi incepem sa incorporam galbenusurile, incet, amestecand circular cu telul.

Adaugat treptat si uleiul si incepem sa incorporam o parte din faina amestecata cu praful de copt, mai précis 8 linguri.

Impartim compozitia rezultata in doua parti egale, in prima parte vom adauga esenta de vanilie si doua linguri de faina, iar in a doua parte vom adauga esenta de cacao si doua linguri de cacao.

Tapetam tava (26/40 cm) cu hartie de copt, sau o ungem cu ulei si presaram putina faina, cum am procedat eu, apoi intindem compozitia alba, nivelam si intindem peste ea, compozitia cu cacao, punem incet cu lingura sa acoperim toata aria si nivelam usor cu dosul lingurii sau cu lama unui cutit.

Presaram deasupra visine scurse si fara samburi(eu am avut la congelator) si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade.

Pentru crema: punem frisca lichida si ciocolata rupta intr-un vas la foc incet. Adaugam un praf de sare si amestecam pana cand se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.

Cand se raceste bine, bagam mixerul si mixam pana devine spumoasa, apoi adaugam visinele.

Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un val pe foc si lasam pana la topirea zaharului.

Insiropam prajitura racita, intindem crema peste ea si ornam cu nuca macinata amestecata cu ornamente de ciocolata.

Dam prajitura la rece cel putin o ora, apoi portionam.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de visine: din compot, din dulceata, proaspete.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-0
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-1
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-2
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-3
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-4
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-5
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-6
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-7
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-8
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-9
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-10
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-11
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca-12

COMENTARII (52)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.12.2013, 19:51

Tare mult imi place de-i cu nuca...

Ivona

Ivona 1

11.12.2013, 12:39

Daca visinele sunt congelate trebuie dezghetate si puse la scurs sau pot fi folosite congelate?

 merisor

merisor 1

11.12.2013, 14:16

Ivona, da am uitat sa trec acest amanunt, multumesc!
Visinele se decongeleaza si se scurg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!