Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

de Ina in Prajituri, 29 Mar 2015 | 4907 vizualizari

 

Un desert...divin! :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din visinata
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri CremeOle cu gust de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom
  • 100 g miez de nuca, maruntit
  • Sirop:
  • 5­-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingura cu ulei
  • Pentru decor:
  • crema de ciocolata mixata cu 3-­4 linguri de glazura .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450:

Blat:

Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. 

Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt  si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr­o tava  dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .

Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si  omogenizam.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou. 

Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.

Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-­4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta  vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.

Pastram prajitura la rece.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau visine congelate, nu doar din visinata.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-0
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-1
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-2
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-3
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-4
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-5
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-6
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-7
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450-8

COMENTARII (56)

Ina

Ina 1

31.03.2015, 21:50

Diana, ma mir si eu )
Multumesc!

Ina

Ina 1

31.03.2015, 21:51

Mirela

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

06.04.2015, 21:40

La cat mai multe retete minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24