Prajitura cu cirese

de LUK in Prajituri, 9 Iun 2011 | 4262 vizualizari

 

Sursa a fost blogul Laurei Adamache..cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250gr zahar
  • 1 praf de copt
  • unt pt uns tava
  • 500gr cirese
  • o lingura de zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

  Spalam ciresele apoi le curatam de samburi si le punem la scurs pe o sita.

 Mixam foarte bine zaharul cu ouale intregi si cu coaja de lamaie timp de 2-3 minute.Adaugam uleiul si mai mixam 2 minute.Adaugam laptele si mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.Turnam compozitia de aluat apoi aranjam ciresele.Coacem 45min in cuptor la 140 de grade.Cand e gata scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cirese 109616
retete culinare - Prajitura cu cirese 109617
retete culinare - Prajitura cu cirese 109618
retete culinare - Prajitura cu cirese 109619

COMENTARII (26)

Miha 1

01.03.2012, 16:39

Parerea mea e ca le poti pune si congelate, in cazul in care nu te deranjeaza sucul ce-l lasa.

Tati63 1

03.03.2012, 12:00

Multumesc miha de raspuns, cred ca voi incerca ambele variante :-)ca sa mai scap de ciresele care le am in congelator..Va doresc un sf. frumos de saptamana..

LUK 1

04.03.2012, 18:31

Scuze Tati ca acum vad mesajul..sper ca nu te superi,cu siguranta poti folosi si congelate ,eventual decongeleaza le si lasa le sa se scurga de suc dar nu vad o problema in sucul pe care l-ar lasa..sper sa ti placa ce va iesi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S