Prajitura cu cirese

de Sidy in Prajituri, 20 Iun 2011 | 3968 vizualizari

 

Inca una din nenumaratele retete de prajitura cu fructe.Mie imi place ca iese foarte pufoasa.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 600 g cirese
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • coaja rasa de la o lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina se intaresc bine apoi le amestecam cu miscari usoare de jos in sus cu aluatul.

Intr-o tava captusita cu hartie de copt, punem aluatul si presaram deasupra ciresele carora le-am scos samburii.Cine doreste ca prajitura sa fie si mai dulce, poate adauga la cirese 3 linguri cu zahar. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, apoi reducem focul la 150 de grade si coacem prajitura cam 30 minute. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca prajitura in tava apoi o dam cu zahar pudra si o taiem in forma dorita.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana