Prajitura cu cirese

de Sidy in Prajituri, 20 Iun 2011 | 2467 vizualizari

 

Inca una din nenumaratele retete de prajitura cu fructe.Mie imi place ca iese foarte pufoasa.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 600 g cirese
  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • coaja rasa de la o lamie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pina se intaresc bine apoi le amestecam cu miscari usoare de jos in sus cu aluatul.

Intr-o tava captusita cu hartie de copt, punem aluatul si presaram deasupra ciresele carora le-am scos samburii.Cine doreste ca prajitura sa fie si mai dulce, poate adauga la cirese 3 linguri cu zahar. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, apoi reducem focul la 150 de grade si coacem prajitura cam 30 minute. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca prajitura in tava apoi o dam cu zahar pudra si o taiem in forma dorita.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3
Prajitura cu cirese-4
Prajitura cu cirese-5
Prajitura cu cirese-6

COMENTARII (13)

MIUTA

MIUTA 1

20.06.2011, 22:39

Foarte buna

Lau

Lau 1

20.06.2011, 23:20

adry88

adry88 1

02.07.2011, 17:11

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!