Prajitura cu cirese

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Iun 2011 | 7976 vizualizari

 

O prajitura simplu de realizat, pufoasa, aromata, pe care eu cu Danutu' am papat-o fara sa clipim :)))
Am mancat amandoi o jumatate in doar cateva minute.
Se prepara foarte rapid. Mai multa rabdare trebuie sa ai la copt si la racorit (desi..eu nici sa se raceasca nu aveam rabdare :))) )

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (mari)
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina +o lingura
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • un varf de cutit sare
  • 50 gr unt
  • 400-500 gr cirese.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Topesti untul la foc mic.Lasi sa se raceasca. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu telul, pana se-ntepenesc in castron, apoi incepi sa adaugi, treptat, zaharul si bati pana se topeste (poti folosi mixerul). Adaugi galbenusurile,unul cate unul, esenta de vanilie apoi faina cernuta. La final incorporezi untul amestecand usor.

Cireselor le scoti samburii. Le pudrezi cu lingura de faina ramasa si amesteci usor.

Pornesti cuptorul la 175 grade.

Ungi o tava cu unt (a mea are diametrul 24 cm),presari zahar sau pesmet si torni aluatul cu oua. Asezi ciresele deasupra, pe toata suprafata prajiturii.

Setezi cuptorul la foc mic (150-160 grade) si coci prajitura 35-40 minute (trebuie sa prinda deasupra o culoare frumoasa iar atunci cand bagi o scobitoare in blat sa o scoti curata).

O servesti cu frisca, ii poti face bezea si o mai bagi 5 minute la foc mare (200 grade)sau o lasi simpla, cu putin zahar pudra, cum am lasat-o eu.:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

25.06.2011, 11:56

exact aici eram si io acu' ))
reciteam si ma gandeam ce modesta sunt))))))

Lau 1

01.07.2011, 17:05

Bya Ralu 1

20.12.2012, 23:36

love it!ce faina e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie