Prajitura cu cirese

de laura_n in Prajituri, 2 Iun 2012 | 7499 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura care m-a scos de la dieta si nu mi-a parut rau :)))

 

INGREDIENTE

PRIMUL BLAT

  • 200 gr biscuiti (eu am folosit biscuiti cu cacao)
  • 2 lg cacao (daca folositi biscuiti fara cacao)
  • 125 gr unt moale ( lasat la temp. camerei)
  • 100 gr miez nuca/ migdale
  • 1 albus
  • 1 lg zahar pudra

AL DOILEA BLAT

  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata neagra (sau cu lapte daca preferati)
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt (optional)
  • 5 oua

CREMA

  • 500 ml frisca
  • 250 gr mascarpone
  • esenta vanilie/ lamaie
  • 600 gr cirese fara samburi
  • 2 lg zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Primul blat

Se zdrobesc biscuitii si miezul de nuca, se adauga cele 2 lg cacao si untul frecat si se amesteca. Albusul se bate spuma cu zaharul pudra si se incorporeaza in compozitie. 

Compozitia obtinuta se intinde cu grija in forma de copt pe care o vom folosi si la al doilea blat. (ca sa aiba aceeasi dimensiune) si se coace la foc potrivit cam 15 min.

Al doilea blat

Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.

In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit, faina cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la foc potrivit, cam 40 min.  Lasam la racit.

Crema

Se amesteca frisca obtinuta din smantana, cu branza mascarpone, se adauga o lingurita de esenta si se omogenizeaza.

Ciresele se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa pana formeaza putin suc propriu.

Asamblare

La baza vom avea stratul crocant, peste care vom turna crema. Eu, in crema, am adaugat si cateva cirese si niste fulgi de ciocolata.

Urmeaza cel de-al doilea blat cu ciocolata, si deasupra decoram cu cirese si cu sucul lor.

Dam la frigider pentru cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Datorita faptului ca blatul de ciocolata a iesit inalt, m-am jucat putin si l-am taiat in doua, plecand de la baza cu un strat de blat de ciocolata. Se intelege mai bine din poze cum a iesit prajitura in ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

laura_n 1

06.06.2012, 16:11

multumesc pentru aprecieri!

Toamna07 1

06.06.2012, 18:06

Asta e bunaciune ,vreau si eu.

La favorite cu ea !

laura_n 1

06.06.2012, 20:57

este intr-adevar bunaciune! ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu branza si cirese