Prajitura cu cirese

de BuburuzaBubu in Prajituri, 4 Iun 2012 | 1519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt care a fost lasat cateva ore la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 600 gr cirese fara samburi
  • 150 gr Crème fraiche
  • 30 gr migdale fulgi
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Intr-un bol se amesteca untul,250 gr zahar,sare si zaharul vanialt pana se  incorporeaza bine zaharul.Pe rand adaugam 4 oua si amestecam bine cu un mixer dupa fiecare ou. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste crema de unt,adaugam laptele si mixam cca 4 min. Se pune hartie de copt intr-o tava (a mea a avut 39 x26 )si turnam aluatul pe care il intindem uniform. Se adauga ciresele.

Preparam o crema din Crème fraiche,50 gr zahar si restul de oua pe care o turnam peste cirese ,peste adaugam fulgi de migdale.

Punem tava in cuptorul preincalzit(180 C ) aproximativ 45 de minute.

Se lasa la racit pentru 30 de min dupa care poate fii servita cu frisca si decorata cu cirese.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3
Prajitura cu cirese-4

COMENTARII (19)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

05.06.2012, 00:01

mega like!arata minunat!

diaconta

diaconta 1

05.06.2012, 10:02

daca-i cu fructe e foarte buna

andreea_angelo

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:12

ce bine arataaaa!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!