Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte.
Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam putin cate putin peste compozitia lichida. La sfarsit adaugam 1 lingurita de esenta de vanilie.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Patram 3 linguri de aluat iar restul il punem in tava. Deasupra aluatului asezam ciresele. Sucul lasat de cirese nu-l aruncam!!! ci il punem peste cirese(la fel cum insiropam un tort). Restul de aluat il punem peste cirese.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam prajitura la racit.
Se pudreaza cu zahar!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult