Prajitura cu cirese

de Ina in Prajituri, 9 Noi 2012 | 1395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un castron cu cirese
  • 6-7 linguri cu zahar
  • 100 g margarina/ unt
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare
  • Pentru ornat:
  • crema de vanilie
  • miez de nuca
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Ciresele se curata de samburi  si se spala. Tapetam fundul unei tavi cu un strat gros de cirese, presaram 6-7 linguri de zahar si 100 g margarina sau unt facute cubulete mici.

Dam tava la cuptor pentru cca 15-20 minute, pana ce se inmoaie ciresele si se formeaza in tava sirop care sa acopere stratul de cirese. 

Separat batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o turnam in strat egal peste ciresele din tava  ( chiar daca acestea  sunt fierbinti ).  Lasam tava in cuptor pentru inca 25-30 minute. 

Cand blatul e copt, scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam pe o alta tava, astfel incat stratul de cirese sa fie deasupra. Siropul lasat de cirese va insiropa astfel blatul prajiturii , obtinand o prajitura de cirese , partial insiropata.

Putem decora prajitura cu crema de vanilie , peste care presaram nuca macinata si ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3
Prajitura cu cirese-4

COMENTARII (26)

dobrezaira

dobrezaira 1

10.11.2012, 11:21

ce-mi mai place cum arata

Rocsi

Rocsi 1

10.11.2012, 20:22

Cred ca e un deliciu

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!