Prajitura cu Cirese

de Alina26 in Prajituri, 4 Iun 2013 | 1796 vizualizari

 

Prajitura aceasta este una dintre preferatele mele.Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti,sa nu mai spun ca este foarte usor de facut (lasand la o parte scoaterea samburilor).
Este o reteta de la prietena mea Ramona,multumesc >:D< >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese

Aluat:

  • 350g fana
  • 150g margarina pentru prajituri
  • 120g unt
  • 2 galbenusuri
  • 6 lg de lapte
  • 2 lg gris (sau pesmet)
  • 1 lingurita de praf de copt

Crema:

  • 100g faina
  • 280g zahar pudra
  • 200ml lapte
  • 400g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Cirese:

1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs.

2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.

3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet.

4.Facem crema: se amesteca faina cu laptele rece,se adauga galbenusurile,zaharul,smantana,zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma(toata crema am facut-o cu mixerul).Se toarna peste cirese si se da la foc iute,adica 200° timp de 45 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu Cirese 233475
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233476
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233477
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233478
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233479
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233480
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233481
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233482
retete culinare - Prajitura cu Cirese 233483

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.06.2013, 14:55

Alina26 1

04.06.2013, 16:26

va multumesc pentru apreciere!!!!

Dea_Dea 1

04.06.2013, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21