Prajitura cu cirese

de deyzy93 in Prajituri, 14 Iun 2013 | 2378 vizualizari

 

Foarte buna mai ales cu cirese proaspete

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate punga cirese
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lingurita zeama de lamaie sau 2 lingurite apa minerala
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Mai intai de toate desfaceti ciresele si scoateti samburii din ele, puneti-le intr-un bol si puneti cateva linguri de zahar peste ele. Luati cele 8 oua si puneti albusul in bolul in care vreti sa le bateti iar galbenusurile intr-un castronel. Bateti cat mai bine albusul. Dupa ce l-ati batut bine adaugati cate 1 lingura de zahar si bateti bine, apoi adaugati cele 8 galbenusuri si la fel amestecati bine. Puneti intr-un colt praful de copt si il stingeti cu lamaia sau apa minerala, ce aveti la indemana, adaugati si plicul de zahar vanilat. Amestecati bine pentru a ajunge praful de copt in toata compozitia si incepeti de adaugati faina.

Dupa ce ati adaugat faina puneti uleiul si amestecati bine. Puneti lingurita de cacao intr-un colt si amestecati in jumatate din compozitie (vedeti in imagine). Ungeti tava foarte bine cu ulei sau unsoare si tapaetati cu faina pe toata suprafata ei. Puneti ciresele intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama de pe ele. Puneti compozitia in tava si bagati-o in cuptorul incins, dupa ce s-a ridicat si si-a format 1 crusta foarte subtire scoateti tava si puneti repede ciresele peste....

.NU TANDAVITI PENTRU CA SE LASA BLATUL.....si bagati-o la loc in cuptor, o mai lasati in cuptor la foc mare pentru inca 2-3 minute si apoi dati focul incet pentru a se coace cat mai bine. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca si apoi o taiati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure