Prajitura cu cirese

de anca_rm in Prajituri, 21 Mai 2014 | 3680 vizualizari

 

Sambata am cules cirese si am folosit cateva din ele pentru aceasta prajitura . Nu am poze din timpul preparariii deorece am avut ajutor si mi-a facut niste poze :D "minunate".

 

INGREDIENTE

  •   5 oua
  •  200 g zahar (10 linguri)
  •  250 g faina (8-9 linguri)
  •  1lingura cacao
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita praf de copt
  •  400-500 gr cirese fara samburi
  •  putin unt si faina pentru forma de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.

Se spala ciresele si se scot samburi din ele .

Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara cu faina, apoi se toarna 2/3 din aluat. In restul de aluat se adauga lingura de cacao si se amesteca. Turnam se aluatul cu cacao peste cel alb .

 Se aranjeaza ciresele deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Verificati cu scobitoarea sa fie copt blatul.

Se pudreaza cu zahar (daca doriti) cand s-a racit, se portioneaza si se serveste.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot pune visine , capsuni, prune

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3

COMENTARII (16)

Bunica 1

21.05.2014, 15:34

N-ar strica sa am cateva bucatele la desrt!

- TABITA - 1

12.06.2014, 21:38

Tocmai am incercat-o! E super buna! Multumesc pentru reteta!

anca_rm 1

13.06.2014, 08:10

Tabita imi pare tare bine ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04