Prajitura cu cirese

de Rocsi in Prajituri, 16 Iun 2014 | 6957 vizualizari

 

Cine refuza o prajiturica pufoasa cu cirese? Este plina piata asa ca, sa le consumam din plin, dar sa mai facem si ceva bun cu ele ;)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr cirese
  • un praf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii.
Ouale, de la temperatura camerei, le separam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam treptat.
Punem extractul de vanilie, apoi albusurile si amestecam usor cu o paleta, de jos in sus.

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 24x37).
Turnam compozitia, o nivelam, iar deasupra punem ciresele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cirese 326913
retete culinare - Prajitura cu cirese 326914
retete culinare - Prajitura cu cirese 326915
retete culinare - Prajitura cu cirese 326916
retete culinare - Prajitura cu cirese 326917
retete culinare - Prajitura cu cirese 326918
retete culinare - Prajitura cu cirese 326919
retete culinare - Prajitura cu cirese 326920

COMENTARII (42)

Rocsi 1

17.06.2014, 21:57

Cristena multumesc.

Rocsi 1

17.06.2014, 21:57

Mamaie

Rocsi 1

17.06.2014, 21:58

Lia si mie imi place cu fructe mai acrisoare, dar a iesit super si cu cirese

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29