Prajitura cu cirese

de mena29 in Prajituri, 6 Sep 2015 | 1622 vizualizari

 

Ce pot sa zic decat ca a fost foarte buna si merge foarte bine langa o ceasca cu lapte cald sau cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g zahat tos
  • 5 oua
  • 100g fulgi de nuca de cocos
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 700-800g cirese proaspete.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Se freaca spumos untul cu zaharul dupa care se adauga pe rand cele 5 oua. Se macina fulgii de cocos pe o rasnita de cafea,se amesteca cu faina alba,cernuta si cu praful de copt. Se incorporeaza usot in crema de unt. O tava cu dimensiunile de 24/32cm,se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune compozitia in tava iar deasupra se vor aseza frumos,ciresele fara samburi,care au fost spalate in prealabil. Se coace prajitura in cuptorul preancalzit,la 180 gradeC,pentru aproximativ 40 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca dupa care se va portiona si se va pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3
Prajitura cu cirese-4
Prajitura cu cirese-5
Prajitura cu cirese-6
Prajitura cu cirese-7
Prajitura cu cirese-8
Prajitura cu cirese-9

COMENTARII (28)

Andra_Constantinescu 1

07.09.2015, 12:03

Yamm!

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:17

miki_a 1

08.09.2015, 15:10

Excelenta!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04