Prajitura cu cirese

de ana in Prajituri, 10 Iun 2010 | 3829 vizualizari

 

reteta testata de Gabitzu.Deci noi asa facem Gabitzu testeaza ,Ana pune in aplicare dupa verdict !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 75 gr unt
  • 200 gr crema de branza sau smantana
  • 6 linguri de zahar
  • 1 cana (250) de faina
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Batem spuma untul impreuna cu zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare ,incorporam crema de branza (sa fie mai lichida ,eu am pus un strop de lapte in ea ) apoi praful de copt, faina ,albusurile batute spuma si esenta de rom.

Intr-o tava medie tapetata  turnam compozitia apoi presaram ciresele fara samburi.

Eu am copt pe treapta de sus la foc mediu spre mic .(Depinde de cuptorul fiecaruia)

O taiem cand se raceste .

De aici  m-am inspirat ,am adaptat .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1
Prajitura cu cirese-2
Prajitura cu cirese-3
Prajitura cu cirese-4
Prajitura cu cirese-5

COMENTARII (30)

nadina73 1

10.06.2010, 23:34

si eu si eu5 furcu

ana 1

11.06.2010, 07:13

Nadina unde ai umblat?N-ai dat tu un semn toata ziua?

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 16:08

cum adica ,eu inca nu am dat pe aicea?..................unde oi fi umblat de am ratat o asa ocazie?..................na ca acuma dau doar furcile ca praji nu-ti mai cer ca nu cred ca mai ai...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04