Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

de deyutzky in Dulciuri, 7 Iun 2016 | 557 vizualizari

 

O prajiturica tare pufoasa si foarte usor de pregatit. Puteti folosi orice fructe va plac, eu am avut cirese si capsuni. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
  • 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
  • 1 cana de zahar brut sau tos
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si capsuni (de post):

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi.

Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta. 

In alt vas amestecam faina cu praful de copt.

Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia, iar deasupra punem fructele.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si o lasam aprox. 40-45 de minute.

O verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

O pudram cu zaharul pudra si o servim.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446030
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446031
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446032
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446033
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446034
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446035
retete culinare - Prajitura cu cirese si capsuni (de post) 446036

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

miki_a 1

07.06.2016, 19:12

Seamana tare mult cu una din prajiturile bunicii mele! Foarte buna!

Rocsi 1

07.06.2016, 20:40

O bunatateeee!

diaconta 1

09.06.2016, 22:48

Daca-i cu fructe nu poate fi decat minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: