Prajitura cu cirese si crema mascarpone

de Criss in Prajituri, 2 Iul 2015 | 2436 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura usoara, foarte fina si aromata, o combinatie de fructe (cirese, visine, caise, orice fruct de sezon), crema mascarpone si ciocolata. Un adevarat rasfat pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida (Meggle am folosit eu)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100-120 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema mascarpone:

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam 2/3 din compoziti intr-o tava (20/30), in restul compozitiei adaugam 1 lingura cu varf cacao, amestecam si turnam deasupra compozitiei albe. Deasupra punem ciresele, dam tava la cuptor la foc potrivit 30-35 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se hidrateaza in cei 50 ml lapte. Intr-un bol se bate mascarpone cu zaharul. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina hidratata in lapte se incalzeste pana devine fluida, avand grija sa nu fiarba, apoi se amesteca cu putina crema si se adauga la intreaga cantitate de crema. Crema se inrinde peste blat si se pune prajitura in frigider, pana cand crema se intareste si devine suficient de ferma incat prajitura sa se poata taia frumos.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde apoi se adauga frisca lichida atat cat e nevoie sa se poata glazura prajiturile. Eu n-am masurat exact cantitatea de frisca, am tot adaugat cat am considerat eu necesar. Prajitura se taie in cuburi apoi fiecare prajitura se glazureaza individual. Eu am taiat si marginile prajiturii pentru ca arata mai bine asa.

(Poze cu etapele nu am pentru ca nu-mi ajunge timpul sa fac si poze in timpul prepararii. Ma bucur ca reusesc sa fac si atat. :D)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389196
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389197
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389198
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389199
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389200
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389201
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389202
retete culinare - Prajitura cu cirese si crema mascarpone 389203

COMENTARII (20)

Moni_alex 1

04.07.2015, 00:13

ce bine arata!

Criss 1

04.07.2015, 09:54

Criss 1

04.07.2015, 09:54

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S