Prajitura cu cirese si visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Iun 2011 | 3801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250g zahar
  • 150ml ulei
  • 300g faina
  • 100ml lapte
  • coaja de lamaie si portocala
  • 15ml esenta rom
  • un varf de lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 600g cirese si visine
  • gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si visine:

Fructele se curata de samburi dupa care se amesteca cu gris.

Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 100g zahar, coaja de lamaie si portocala si cu sarea, se adauga uleiul treptat in fir subtire, ca la maioneza, amestecand mereu, apoi se pune laptele. 

Albusurile se bat spuma tare, se adauga restul de zahar si esenta de rom si se bat in continuare, pana cand se intaresc din nou. Spuma se desarta peste compozitia cu ulei, se amesteca cu telul de cateva ori prin rasturnare, apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca tot prin rasturnare, pana cand se incorporeaza. 

Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da la cuptor la foc mijlociu pt 20 minute pana se rumeneste putin. Se scoate din cuptor, se presara o lingura de gris peste blat si se aseaza fructele uniform (fara zahar). Restul de compozitie se desarta in gramezi peste fructe si se niveleaza. Se da din nou la cuptor pt aprox 30 minute, sa se rumeneasca frumos.

Prajitura se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar, se taie bucati si se serveste.

Pofta sa aveti!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese si visine-0
Prajitura cu cirese si visine-1
Prajitura cu cirese si visine-2
Prajitura cu cirese si visine-3
Prajitura cu cirese si visine-4
Prajitura cu cirese si visine-5

COMENTARII (32)

MIUTA

MIUTA 1

29.06.2011, 13:28

mirela0911

mirela0911 1

30.06.2011, 09:25

Ionela Miuta

Lau

Lau 1

02.07.2011, 22:22

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!