Prajitura cu cocos

de Adriana G in Mancaruri de post, 12 Mar 2012 | 4821 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut ff mult si am zis sa o incerc si eu. Se face exagerat de repede si este foarte fina si gustoasa, de post fiind !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 cana nuca cocos
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte soia sau orez (eu am facut-o cu lapte de soia)
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • un praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

- am amestecat intr-un bol faina, zaharul,zaharul vanilat, nuca de cocos si parful de copt

- am adaugat laptele de soia treptat, amestecand, iar dupa ce s-a omogenizat compozitia am turnt 3/4 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

- in compozitia care a ramas am pus lingura de cacao si am turnat-o in tava amestecandu-o cu furculita pe deasupra in cercuri facand un mozaic ( in rateta de la Laura se turna compozitia de cacao in forma de sah) si se da la cuptorul preincalzit (eu am potrivit cuptorul la 180C si am tinut-o 35 min)

- se verifica cu scobitoarea daca s-a copt

- dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar farin si fulgi nuca cocos.

 

TIPS-URI

1

trebuie sa folositi o tava micuta ca sa iasa mai inalta

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos-0
Prajitura cu cocos-1

COMENTARII (26)

Adriana G

Adriana G 1

16.03.2012, 16:29

Dau, dau, cam tarziu am vazut, dar...dau!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 21:37

imi place cocosul

Adriana G

Adriana G 1

09.04.2012, 22:30

Multumesc Oana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!