Prajitura cu cocos

de rivka in Prajituri, 30 Dec 2009 | 13023 vizualizari

 

o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, era una dintre preferatele mele

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 pliculet praf copt
  • putin otet
  • 400 grame frisca lichida
  • 300 grame ciocolata amaruie sau ciocolata de menaj
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Se separa albusurile de galbenusuri se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina, se adauga praful de copt stins cu putin otet si se adauga apoi albusurile batute spuma amestecandu-se cu lingura de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu cca 225 grade cca 10-15 minute se face testul cu scobitoarea.

Se prepara glazura din frisca cu ciocolata pe foc.

Cand blatul e gata se scoate se rastoarna , se taie cubulete.

Cu o furculita cu 2 dinti ca cele pt bbq se ia cate un cub de blat se scufunda in glazura apoi se tavaleste prin cocos.

Se pastreaza la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

rivka 1

30.12.2009, 13:08

da e bunaaa e arhicunoscuta cred de toata lumea cred ca toata Romania are prajitura asta pe masa de sarbatorile de iarna .

pai da sunt bolnava , mexicana ....gripa.

ANCA 1

30.12.2009, 14:31

mai ai si pt mine o bucatica mica????

Teo 1

31.12.2009, 20:33

stiu ca e foarte gustoasa;

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem