Prajitura cu cocos

de Sylvia in Prajituri, 30 Ian 2010 | 4966 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura facuta dupa o reteta primita de la mama mea, este delicioasa…..moale, pufoasa, cu gust pronuntat de cocos si de vanilie, m-a transpus direct in zilele copilariei cand in zilele de iarna nimic nu se compara cu mirosul unei prajituri …..pe care abia o asteptai sa se termine, sa se raceasca putin sa o poti gusta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de  6 oua,
  • 200 grame de cocos,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 grame de zahar.
  • Pentru crema avem nevoie de  350 ml de lapte,
  • un plic de budinca de vanilie,
  • 200 grame de zahar,
  • 6 galbenusuri,
  • 250 grame de unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Pregatim prima data blatul, facut din cele 6 albusuri batute spuma cu zaharul si lingura de suc de lamaie, apoi adaugam cu grija o lingura de faina si cocosul, amestecam incet cu o paleta si punem blatul la copt intr-o tava medie pregatita cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina ( eu hartia de copt am dat-o mai greu jos probabil cu unt si faina era mai bine ) . Se coace la temperatura foarte mica, 170 de grade, timp de 25-30 minute la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu prajitura.


Iese un blat nu foarte inalt, de 4 cm care trebuie taiat cu grija in 2 foi, fiind usor casant de la cocos. Nu este nici o problema daca se rupe vreo parte , trebuie doar montat cu grija inapoi in tava pentru ca se sudeaza cu straturile de crema.


Preparam crema fierband, budinca cu cele 200 de grame de zahar si laptele, apoi stingem focul si adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand cu grija pana la omogenizare. Amestecam in crema pana se raceste si cand este abia calduta punem untul la temperatura camerei si omogenizam bine pana la incorporarea untului….iese o minunatie de crema


Punem peste prima parte de blat taiata un strat generos de crema . Agaugam apoi al doua foaie de blat si inca un strat de crema, deasupra radem ciocolata .


Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda bine de arome si sa ia blatul gust de la crema.


Exista clipe in cand timpul parca se opreste brusc, este poate atunci cand iti rade din toata inima un copil, ninge pentru prima data in iarna respectiva, vezi valurile marii dupa ce ai asteptat vacanta un an …. sau mananci o prajitura ca aceasta care iti aminteste de copilarie, de prajitura mamei….

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cocos 15531
retete culinare - Prajitura cu cocos 15532
retete culinare - Prajitura cu cocos 15534
retete culinare - Prajitura cu cocos 15536

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Rocsi 1

31.01.2010, 12:44

bun ,tare bun .....

Bunica 1

31.01.2010, 21:58

Parerea mea este ca merge si o crema de vanilie. Super reteta !

Sylvia 1

31.01.2010, 22:32

Bunica cred ca ar merge si o crema de vanilie dar facuta probabil cu mai mult amidon sa ramana mai tare, poate data viitoare cand fac retet incer, oricum combinatia intre blat de cocos si vailie e foarte reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27