Prajitura cu cocos

de pity19 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 1463 vizualizari

 

Este atat de buna , incat atunci cand am scos'o de la rece , s-a mancat imediat! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao :
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • Blat 2 :
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ole de ciocolata :
  • 1 plic crema ole de ciocolata
  • 300 ml lapte rece
  • 2 linguri miere de salcam
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Crema de cocos :
  • 100 gr nuca de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 10 linguri lapte rece
  • un plic praf cu gust de frisca
  • 1 lingura miere de salcam
  • Glazura :
  • 1+1 ciocolata cu crema caramel
  • 2 feliute unt| margarina
  • Ornat :
  • bilute colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

Blat 1-2: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin ca o crema

Galbenusurile le frecam cu zaharul. Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam bine de jos in sus pana galbenusurile se incorporeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam lent peste compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus rapid. Separam jumatate din compozitie, in una din cele doua adaugam lingura de cacao si amestecam. Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia, nivelam, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30 de minute. La fel procedam si cu al doilea blat. Cand acestea sunt gata dam usor foaia de copt jos si taiem fiecare blat in doua.

Crema ole: Intr-un castron turnam 300 ml lapte rece, adaugam praful de ciocolata, mixam pana devine crema, rupem ciocolata de lapte si o adaugam in crema, mixam bine pana ciocolata s-a topit

Crema cu cocos: Mixam laptele cu praful de frisca, cand acesta se ingroasa adaugam usor cocosul, mixam, adaugam cele 10 linguri de lapte, mierea si zaharul, mixam inca 2-3 minute

Glazura: Intr-o cratita rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, dam la foc mic, amestecand continuu pana ciocolata s-a topit de tot, lasam la racit

Asamblare: Luam o jumatate de blat (ori cu cacao ori simplu), ungem cu 4 linguri crema de cocos, nivelam. Mai luam o jumatate de blat, punem peste primul, ungem cu crema de ciocolata, punem alt blat peste, ungem cu crema de cocos, ultimul blat il ungem cu crema de ciocolata ramasa

Cand ciocolata s-a racit luam o paleta de lemn si intindem frumos peste blat. La final ornam cu bilute colorate

Dam la frigider cca 30-60 minute

 

TIPS-URI

1

Nu este necesara adaugarea ciocolatei in crema ole!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos-0
Prajitura cu cocos-1
Prajitura cu cocos-2
Prajitura cu cocos-3
Prajitura cu cocos-4
Prajitura cu cocos-5

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2014, 22:18

Super buna!

tarasmariana

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:59

pity19

pity19 1

11.06.2014, 08:20

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!