Prajitura cu cocos oparit

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 6676 vizualizari

 

hmmmmmmmmmmmmm ...minunata,baietelul meu cel mare DRAGOS o adora, e innebunit dupa ea. Si eu la fel

 

INGREDIENTE

  • compozitia pt 2 foi :
  • 550 -600g faina
  • 170 g zahar
  • 120 unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou mare
  • 8o ml lapte
  • blatul de cocos:
  • 6 albusurie
  • 200 zahar
  • 250 nuca de cocos
  • 170 lapte
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 zahar
  •  350 g de unt
  • 4 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de amidon
  • decor :
  • ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos oparit:

Foile:se amesteca toate  si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte

Se face blatul de cocos:se pune laptele  150 ml la fiert,iar cand fierbe se pune nuca de cocos si se ia de pe foc,apoi se lasa la racit (e bine ca sa incepeti cu acesta prima data ,altfel veti pierde mai mult timp,asteptand sa se raceasca)dupa ce s-a racit  se  amesteca cu 6 albusuri batute spuma cu 200 zahar .Acesta compozitie se pune peste foaia maro deja intinsa in tava ( si necoapta) dupa care se intinde faia 2 maro si se pune peste blatul de cocos cu grija mare (e putin mai greu de lcurat cu foaia 2,dar merita) care se inteapa apoi cu i furculita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 minute

crema:se amesteca 250 zahar cu 4 linguri de faina,cu 2 linguri de amidon si se toarna laptele treptat dupa care se pune pe soba la foc mic pana devine ca o smantana grosa,dupa care se lasa la racit

dupa ce sa racit se ameteca cu 350 g unt care a fost frecat spuma.

se intinde peste prajitura racita uniform (va fi destul de groasa  crema) dupa care se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos oparit-0
Prajitura cu cocos oparit-1
Prajitura cu cocos oparit-2
Prajitura cu cocos oparit-3
Prajitura cu cocos oparit-4

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

04.03.2010, 00:24

teo e foaie maro apoi blatu de cocos din nou foaie maro si apoi crema dupa care se rade ciocolata,in poza asa pare intradevar dar daca asa a aparut in poza ce sa fac ,probeaz-o si ai sa te convingi ce e minunata

Teo

Teo 1

04.03.2010, 12:26

am facut-o de mai multe ori, dar eram nedumerita ca nu se distinge culoarea cremei; eu o am de vreo 2 ani si am tot facut-o; e grozava!

elena1988

elena1988 1

12.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!