Prăjitură cu cocos şi ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Feb 2012 | 6499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • un vf cuţit sare
  • 3 linguri cu vârf amidon
  • 3 linguri cu vârf făină grâu
  • 2 linguri gris
  • o lingură cacao neagră
  • 2 linguri ulei
  • o lingurită praf de copt
  • Crema
  • un plic budincă vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahăr
  • 100 gr unt
  • 100 gr nucă cocos
  • o lingurită esenţă vanilie
  • Glazură ciocolată
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingură unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos şi ciocolată:

Nu mă duc niciodată în bucătarie afirmând că voi face ceva anume.
De cum pun mâna pe mixer , ouă şi castroane orice plăcintă se poate transforma în tort , la fel cum orice ciorbă se pote tranforma in souflee.
Eu ştiu că mă apuc de gătit dar ce anume voi face ştiu doar la urmă.
Aşa si cu prajiturica aceasta. M-a întrebat vâzătoarea ce fac bun şi am rugat-o să nu mă întrebe că nu ştiu.

Am mixat într-un bol ouăle întregi împreună cu zahărul timp de 10 minute.
Se obţine o cremă fină ,lucioasă, în care se adaugă făina cernuta, amidonul, cacaua şi praful de copt si se omogenizează uşor. La final se încorporează uleiul.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 pe 22 cm , se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit , se coace la foc mic 35 minute. Faceţi proba cu scobitoarea şi nu vă ingrijoraţi dacă blatul se lasă puţin, este normal fiind un blat aerat, fraged.

Într-un vas cu  fund dublu punem la fiert laptele rece pe care l-am amestecat cu praful de budincă şi zahărul.
Când dă în clocot adăugăm nuca de cocos şi amestecăm încontinuu pănă obţinem o budincă legată,grosuţă.

Frecăm untul spumă.

Transferăm vasul cu budinca într-un vas cu apă rece şi amestecăm păna la răcire. Cand este doar puţin puţin călduţ adăugăm untul şi frecăm energic.

Desprindem hărtia de copt de pe blatul răcit (cu grijă, desprindem întâi lateralele) şi-l răsturnăm pe un platou sau pe un fund de lemn.
Întindem crema uniform nivelând la suprafaţă.

Topim ciocolata împreună cu laptele şi untul şi intindem glazura uşor călduţă peste prăjitură.
O dăm la rece şi o porţionam cu un cuţit bine ascuţit.

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu cocos şi ciocolată-0
Prăjitură cu cocos şi ciocolată-1

COMENTARII (40)

claudiaD

claudiaD 1

01.11.2012, 21:47

mmmmm,f.buna,multumesc

lucy2002

lucy2002 1

07.06.2013, 17:48

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:00

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!