Prajitura cu cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 8 Ian 2016 | 14254 vizualizari

 

Mai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta care circulase o vreme pe net si a facut mare tam tam. Nici nu e de mirare, la cat e de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lg smantana

Pt. crema cocos:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 180 g nuca de cocos

Pt. crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 lg rase de faina
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 3 lg crema de branza
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie:

Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind foile pe rand. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza una din foi.

Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna nuca de cocos si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Crema obtinuta se toarna peste foaia din tava, iar deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie. 

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 15/20 de minute. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si budinca. Se toarna in fir subtire laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Cand s-a obtinut consistenta dorita se ia de pe foc si se pune untul. Se omogenizeaza bine, se adauga si esenta de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca crema de vanilie cu branza apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se da la rece cel putin o ora dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Branza in crema de vanilie este optionala.

2

Daca nu aveti budinca la indemana, se poate prepara si fara, eventual adaugati o lingura de faina in plus.

3

Se poate prepara o glazura deasupra, sau se poate rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si crema de vanilie