Prajitura cu cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 8 Ian 2016 | 3614 vizualizari

 

Mai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta care circulase o vreme pe net si a facut mare tam tam. Nici nu e de mirare, la cat e de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lg smantana

Pt. crema cocos:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 180 g nuca de cocos

Pt. crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 lg rase de faina
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 3 lg crema de branza
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie:

Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind foile pe rand. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza una din foi.

Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna nuca de cocos si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Crema obtinuta se toarna peste foaia din tava, iar deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie. 

Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 15/20 de minute. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si budinca. Se toarna in fir subtire laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Cand s-a obtinut consistenta dorita se ia de pe foc si se pune untul. Se omogenizeaza bine, se adauga si esenta de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca crema de vanilie cu branza apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se da la rece cel putin o ora dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Branza in crema de vanilie este optionala.

2

Daca nu aveti budinca la indemana, se poate prepara si fara, eventual adaugati o lingura de faina in plus.

3

Se poate prepara o glazura deasupra, sau se poate rade ciocolata.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cocos si crema de vanilie-0
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-1
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-2
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-3
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-4
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-5
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-6
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-7
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-8
Prajitura cu cocos si crema de vanilie-9

COMENTARII (26)

Xandrinne

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:21

mirela0911

mirela0911 1

10.01.2016, 12:39

Va multumesc! Este asa de buna!

ancutsa

ancutsa 1

08.12.2016, 17:58

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24