Prajitura cu crema capuccinno

de Lavinia in Prajituri, 6 Oct 2013 | 14841 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Crema capuccinno:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g capuccinno clasic/vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 20 g amidon
  • 200 g unt (de calitate)

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+60 ml frisca lichida
  • 60 g ciocolata alba+2 linguri frisca lichida
  • boabe de cafea (optional)

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccinno:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Intre timp prepara siropul.

Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.

Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.

Lasa siropul la racit si adauga romul.

Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.

Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa crema la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.

Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.

Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.

Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.

Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)

Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.

Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema capuccinno-0
Prajitura cu crema capuccinno-1
Prajitura cu crema capuccinno-2
Prajitura cu crema capuccinno-3
Prajitura cu crema capuccinno-4
Prajitura cu crema capuccinno-5
Prajitura cu crema capuccinno-6
Prajitura cu crema capuccinno-7
Prajitura cu crema capuccinno-8
Prajitura cu crema capuccinno-9
Prajitura cu crema capuccinno-10
Prajitura cu crema capuccinno-11
Prajitura cu crema capuccinno-12
Prajitura cu crema capuccinno-13

COMENTARII (31)

 Lavinia

Lavinia 1

07.10.2013, 16:06

multumesc, Dia

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 10:16

 Lavinia

Lavinia 1

23.10.2013, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!