Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 1154 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • Crema capuccinno
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 plicuri de capuccino original
  • 150 g zahar brun
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon Dr.Oetker
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • Glazura
  • serbet de zmeura
  • serbet de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 ):

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.

Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.

Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-0
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-1
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-2
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-3
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-4
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-5
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-6
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-7
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-8
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-9
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-10
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-11
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-12
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-13
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-14
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-15
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-16
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-17
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )-18

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

18.07.2015, 15:52

buna praji

Rocsi 1

19.07.2015, 12:35

Te felicit din suflet Cleme. Esti o fata atat de harnica, vesele, plina de viata. La cat mai multe retete!

Catalina L 1

24.07.2015, 14:02

f frumoasa si buna ... felicitari si la cat mai multe retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04