Prajitura cu crema de afine

de annamey in Prajituri, 3 Iul 2012 | 1915 vizualizari

 

Aveam niste afine in casa si m-am gandit sa fac o prajitura :) La decor nu am avut asa multa inspiratie :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 100 g. unt
  • 50-60 g. afine
  • 125 g. zahar
  • 3 oua
  • 180 g.faina
  • 70 g. amidon(optional)
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie(optional)
  • 20 ml. rom(eu am pus lichior de cafea pt ca nu aveam rom)
  • 2 linguri de lapte esente(portocala,lamaie,vanlie etc.)
  • pentru crema:
  • 1 pachet de branza topita hohland cu smantana(nu triunghiuri) sau daca aveti mascarpone
  • 10-20 ml. de lapte
  • 100-150 g. afine
  • 200-250 g. zahar
  • 20-30 g. frisca
  • esente(portocala,lamaie,vanilie)
  • 50-60 g. margarina pentru creme sau unt
  • pentru decor:
  • frisca
  • crema de afine
  • topping de fructe de padure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de afine:

Blatul:

Cu ajutorul mixerului ,se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul. Se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon(optional), praf de copt, coaja de lamaie(optional), apoi esentele si romul (sau in cazul meu lichiorul) si lapte .Dupa ce se formeaza aluatul se adauga si afinele.

Blatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor,acesta fiind incalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Crema:

Cu ajutorul mixerului se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza o crema, apoi se se pune in frigider pana se raceste prajitura

Dupa ce blatul este suficient de copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se se taie in doua (sau 3 depinde cat v-a crescut si ce fel de tava ati folosit) pe mijloc si se pune crema rece si in interior si pe deasupra si se orneaza dupa bunul plac.

Succes! :)

 

 

 

COMENTARII (8)

Rocsi 1

03.07.2012, 21:11

Bine ai venit

mamaieelena 1

03.07.2012, 21:21

Sim0na 1

03.07.2012, 23:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L