Prajitura cu crema de afine

de annamey in Prajituri, 3 Iul 2012 | 4092 vizualizari

 

Aveam niste afine in casa si m-am gandit sa fac o prajitura :) La decor nu am avut asa multa inspiratie :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 100 g. unt
  • 50-60 g. afine
  • 125 g. zahar
  • 3 oua
  • 180 g.faina
  • 70 g. amidon(optional)
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie(optional)
  • 20 ml. rom(eu am pus lichior de cafea pt ca nu aveam rom)
  • 2 linguri de lapte esente(portocala,lamaie,vanlie etc.)
  • pentru crema:
  • 1 pachet de branza topita hohland cu smantana(nu triunghiuri) sau daca aveti mascarpone
  • 10-20 ml. de lapte
  • 100-150 g. afine
  • 200-250 g. zahar
  • 20-30 g. frisca
  • esente(portocala,lamaie,vanilie)
  • 50-60 g. margarina pentru creme sau unt
  • pentru decor:
  • frisca
  • crema de afine
  • topping de fructe de padure(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de afine:

Blatul:

Cu ajutorul mixerului ,se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul. Se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon(optional), praf de copt, coaja de lamaie(optional), apoi esentele si romul (sau in cazul meu lichiorul) si lapte .Dupa ce se formeaza aluatul se adauga si afinele.

Blatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor,acesta fiind incalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Crema:

Cu ajutorul mixerului se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza o crema, apoi se se pune in frigider pana se raceste prajitura

Dupa ce blatul este suficient de copt, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se se taie in doua (sau 3 depinde cat v-a crescut si ce fel de tava ati folosit) pe mijloc si se pune crema rece si in interior si pe deasupra si se orneaza dupa bunul plac.

Succes! :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandişpan cu afine şi vişine